lördag 8 mars 2014

Brödpudding

Äntligen får ni ett livstecken. Här är det fullt upp på alla plan känns det som. Det har varit trettio års kalas, jobb, inlämningar till skolan, Katja ska åka en sväng till Sthlm snart och själv håller jag och sambon på och förbereder en flytt till slutet av månaden. Men lite saker har vi ändå hunnit med att laga till bloggen. Så idag bjuder vi på en brödpudding. Blir nästan som fattiga riddare i form. Dessa passar perfekt både till brunch eller efterrätt. Vi serverar dem uppskurna med creme fraiche sås och jordgubbssylt.

Detta behöver du:
4 st ägg (Det blev fel på bilden, men ni får låtsas att det är fyra stycken ägg)
3 tsk kanel + till garnering
4 msk rörsocker + till garnering
2,5 dl mjölk
10-15 ljusa brödskivor, du kan behöva mer eller mindre beroende på hur stor form du använder.
Smör att ringla över formen

Ugn 175 grader

Börja med att knäcka äggen i en skål.

Häll i mjölken.

Och slutligen i med kanel och socker. Blanda ihop allt.

Bjuder på en actionbild med ;)

Smörj en form, dela sen brödskivorna så de passar bra i formen. Vi fick dela våra i kvartar. Doppa brödet i äggblandningen och tryck dem sen tätt i formen.

Strö över kanel och rörsocker, och ställ sen in formen mitt i ugnen. Efter 30 min ta ut formen och ringla över lite flyttande smör, ställ sen in formen igen och lått puddingen gräddas tills den är gyllenbrun.

Tadaa! :)


Servera, creme fraiche såsen får du enkelt genom att vispa 2 dl creme fraiche, tills den blir lite trögflytande. Blanda ner 1,5 msk vaniljsocker och 1 msk flytande honung. Så gott!

/Petra & Katja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar