Detta behöver du:
4 st ägg (Det blev fel på bilden, men ni får låtsas att det är fyra stycken ägg)
3 tsk kanel + till garnering
4 msk rörsocker + till garnering
2,5 dl mjölk
10-15 ljusa brödskivor, du kan behöva mer eller mindre beroende på hur stor form du använder.
Smör att ringla över formen
Ugn 175 grader
Börja med att knäcka äggen i en skål.
Häll i mjölken.
Och slutligen i med kanel och socker. Blanda ihop allt.
Bjuder på en actionbild med ;)
Smörj en form, dela sen brödskivorna så de passar bra i formen. Vi fick dela våra i kvartar. Doppa brödet i äggblandningen och tryck dem sen tätt i formen.
Strö över kanel och rörsocker, och ställ sen in formen mitt i ugnen. Efter 30 min ta ut formen och ringla över lite flyttande smör, ställ sen in formen igen och lått puddingen gräddas tills den är gyllenbrun.
Tadaa! :)
Servera, creme fraiche såsen får du enkelt genom att vispa 2 dl creme fraiche, tills den blir lite trögflytande. Blanda ner 1,5 msk vaniljsocker och 1 msk flytande honung. Så gott!
/Petra & Katja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar