måndag 24 februari 2014

Rissallad med lax

Här ska ni få ett recept på vad ni kan göra med laxen vi lagade igår. Detta är verkligen kylskåpsrensning innan månadshandlingen. Grönsaks och rismängd kan ni bestämma lite själva och ta mer av det ni själva tycker om. Denna veckan kommer vi även bjuda på ett recept på radiokaka. Den ska bara stå i kylskåpet och stelna till sig så vi kan ta slutbilden. Sen kommer även det receptet att komma ut på bloggen.

Till ungefär 3-4 portioner behöver du:
några salladsblad
3 dl ris
1/3 gurka
250 gram lax
1 morot
10 körsbärstomater
2 små paprikor
1 liten broccoli
2 kokta ägg
Salt och Peppar

Dela salladen och lägg i en skål.

Toppa med ris.

Tärna gurkan och dela broccolin i buketter. Ner med det med i salladsskålen.

Dela laxen med händerna och skär tomaten i kvartar.

Ta en potatisskalare och skär moroten i remsor.

Skala och dela ägget, salta och peppra. Skiva sen paprikan och strö över.

Sen är det bara att röra runt och servera. Gärna med en skiva gott bröd till. Denna sallad är lika god direkt eller i matlådan dagen därpå.

/Petra & Katja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar