söndag 9 februari 2014

Restmat!

I vårt senaste inlägg fick ni ett recept på pannbiff i panna. Det blev pannbiff över så idag så kommer vi bjuda er på lite rester ;). Vi brukar alltid ta till vara på rester, oftast blir det matlådor av det som eventuella blir över.

Med ibland så blir det något helt nytt istället, som idag när det blev jätte mumsiga fyllda tortillabröd. Detta är ett ihop plock av lite olika rester. Ett öppnat paket med tortilla bröd, en burk med ostsås, ett öppnat paket med riven ost. Till det la vi till rödlök och röd paprika.

Börja med att sprida ut ostsåsen på bröden, vi hade åtta bröd. Sedan fördelar du skivad pannbiff över ostsåsen. Skiva löken och paprika tunt och sprid ut dem över pannbiffen till sist toppar du med den rivna osten. Rulla ihop tortillabröden och lägg dem i en ugnssäkerform med skarven neråt, toppa med lite mer riven ost. Vi brukar lägga ett bakplåtspapper i formen så blir den inte så kladdig. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 10-15 minuter.



En riktigt snabblagad lunch som blir ännu godare med en sallad till. Det känns alltid bra när man tar till vara rester och sådant som annars skulle få slängas i kyl och frys. Dessa rullar kan du lämpligen servera med en lite skål chilisås att doppa dem i med.

/Katja & Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar