tisdag 18 februari 2014

Pizzadeg med ostfylld kant

Efter att ha sett ett Jamie Oliver på tv laga pizza, blev vi också riktigt sugna.  Men vi använde vårt egna recept, men prövade hans idé med att använda pajformen som pizzaform. Blev riktigt bra tycker vi.

Visst är det gott med pizza? Det tycker åtminstone vi ;) Detta är vårt just nu vårt favoritrecept på deg. Pizza med ost gör dessutom inte saken sämre. I detta receptet har vi fyllt kanten med ost, men självklart blir pizzabotten lika god utan.



Detta behöver du för att göra deg till två pizzor (i pajform):
50 gram jäst
2,25 dl  ljummet vatten
2 tsk olivolja
1 tsk salt
0,5 tsk socker
upp till 6 dl vetemjöl
Valfri mängd ost till kanten

Ugn: 200 grader

Börja med att smula jästen och blanda den med vattnet och oljan. Sen blandar du ner saltet och sockret. Fortsätt med mjölet, när degen inte längre är kladdig räcker det med mjöl. Det kan vara lite olika från gång till gång hur mycket mjöl som behövs.  Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.

Under tiden kan du förbereda formen, pensla den med olja och bröa den med ströbröd.

När degen har jäst klart kavla ut den och lägg i formen. Låt degen falla ut över formen. Lägg ost längst med kanten av formen och täck med deg.

Såhär ska det se ut. Täck formen och låt den jäsa 20 minuter. Se är det bara att garnerna pizza så som önskas och ställ sen in pizzan mitt i ugnen 20-30 minuter.

 Så gott! Blir nästan hungrig igen!

/Petra & Katja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar