Just ett sådant recept ska ni få idag, första delen idag och resten imorgon. Vi börjar med den ugnslagade laxen och imorgon får ni ett recept på en jättegod rissallad med just denna lax i. Men självklart går denna laxen lika bra att servera till något annat.
Detta behöver du:
Ca 1 kg laxsida
Glaze:
Ca 1 kg laxsida
Glaze:
1/2 rödlök
3 vitlöksklyftor i söt chilimarinad (druvan) + 1 msk av oljan
1 krm fisksås
2 msk tomatpuré
1/2 tsk citronsaft
1 msk flyttande honung
Salt
Peppar
ugn 175 grader
Börja med att hacka rödlöken rätt grovt och vitlöksklyftorna fint. Blanda sen ihop alla ingredienserna. Låt gärna glazen stå och dra. Desto längre du har möjlighet desto bättre.
Lägg laxen i en ugnsform och sprid över glazen. Ställ mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills laxen är tillagad rakt igenom.
Sen är det bara att njuta, antingen samma dag eller dagen därpå ;)
/Petra
/Petra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar