tisdag 29 oktober 2013

Spökbakelser x2

Idag ska jag visa vad ni kan göra med sockerkakan som blev över när ni gör pumpatårtan vi bloggade om innan. Två bakelser ska jag visa hur man gör. Självklart behöver du inte göra tårtan för att kunna göra bakelserna, gör bara hälften av bottensatsen här ifrån, eller så gör ni eran favoritkaka och använder den.

Till bakelserna behöver ni:
vit, svart och orange sugarpaste
1/3 av fyllningen här ifrån

Detta är allt ni behöver! Då börjar vi:

Skär ut ett spöke i sockerkakan.


Lägg på ett tjockt lager fyllning på toppen, på sidorna räcker det att du lägger ett tunt lager.

Kavla ut ett den vita sugarpasten, gör den så stor så att den täcker sockerkaksbiten. Tips! Fastnar sugarpasten? strö över florsocker så fastnar den inte lika lätt.

Bädda in spöket med sugarpaste, tryck till den ordentligt runt kanterna och skär bort överflödet.


Gör ögon och mun med svart sugarpaste, fäst dem med lite fyllning på baksidan. Bakelsen skulle kunna vara klar nu.. Men allt blir finare med en rosett.

Kavla ut lite orange sugarpaste. Skär ut en smal remsa, vik in ändarna till mitten. Skär ut en smalare remsa och lägg den tvärs över där skarvarna möter varandra.



Såhär! Visst blev den söt?

Till nästa bakelse:
Du klarar dig med samma sak som innan! Visst är det praktiskt?

Ta en deciliter sockerkaka per bakelse.

Mosa sönder kakan, och blanda ut med lite av fyllningen.

Forma huvud och kropp till spöket. Är det kladdigt rulla degen i lite... Florsocker.. ;) Degen blir jättegod, så passa på att äta lite med, det är du värd!


Kavla ut vitt sugarpaste och gör likadant som med den andra bakelsen, och sätt dit ögon och mun.

Självklart ska detta spöket ha en rosett med!

Dessa är inte alls svåra att göra, så pröva!

/Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar