torsdag 31 oktober 2013

Fyllda paprikor

Idag bjuder vi på fyllda paprikor med en ris och köttfärsröra. Dagen till ära har vi även skurit ut ansikten i paprikorna ;)

Titta bara på ingredienserna, det kan inte bli annat än gott!
Till saken, detta behöver du:
250 gram blandfärs
1 dl riven mozzarella
1 dl riven parmesanost
3 dl Avorioris
1 gul lök
1 solo vitlök
ca 1 dl småtomater
1 morot
2 buljongtärning
1 msk chilisås
1 krm stark curry
4 st paprikor
ca 1 liter vatten
salt & Peppar

Ugn 225 grader


Vi förbereder så mycket som möjligt redan från början. Så dela tomaterna i båtar och ta bort kärnhuset, hacka vitlöken, riv morötterna och skiva löken.


Ta fram två kastruller och en stekpanna. I den ena kastrullen kokar du upp vatten med buljongtärningar. I stekpannan börjar du bryna köttfärsen och i den andra kastrullen börjar du värma på löken tillsammans med smör. När köttfärsen är klar krydda med curry, salt och peppar, ställ sen åt sidan.

När löken börjar bli mjuk lägger du i de riva morötterna och vitlöken, och värmer på det 3-4 minuter.


Sen i med riset och en liten klick smör.


När riset börjar bli glansigt och lite genomskinligt häll på den varma buljongen. Bara någon deciliter åtgången. Rör om då och då så inte riset fastnar i botten, häll även på mer vätska vid behov.

När riset är nästan klart (smaka, de ska vara en liten kärna i mitten), häll i chilisåsen..


...köttfärsen...


...osten, glöm inte att röra medan du häller i.. Annars kan det lätt bli ostklumpar..


...Sist men inte minst släng i tomaterna.

Såhär ska röra se ut nu, eftersom den ska in i ugnen med gör det inget om den är lite vattnig. Smaka av med salt och peppar.

Skär ut ansikten i paprikorna, och skär upp toppen. Ut med kärnhuset och i med riset. Ställ in mitt i ugnen 20 minuter.


Tada!

/Petra & Katja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar